Zgodba o polžu

Kot otrok sem se pogosto igrala s polži, tistimi s hišicami. S sosedi smo prirejali polžje tekme, jim postavljali kamnite hišice in upali, da bodo naslednji dan še vedno tam. Ni jih bilo.... pustili so le sled na kamenju, ki pa se je na travi izgubila. Ja, ti polži so bili fajn....:-)

Z enakim veseljem, kot sem se igrala s polži, sem se lotila tudi oblikovanja promocijskega materiala za kozmetiko Elicina. Po zagotovilih in raziskavah proizvajalca, krema, ki vsebuje 80% naravne polžje sline, zdravi kožne nepravilnosti in kožo naredi res udobno. Menda polži ne utrpijo nobenih poškodb.

Polžja narava je polna potrpežljivosti, neutrudnosti, vztrajnosti in gladkega ter lagodnega premikanja v izbrani smeri. Hišo oziroma dom pa imajo vedno s seboj.

Polžja hišica ima močan simboličen pomen, kajti ponazarja spiralo, katero rastoče in fraktalno oblikujejo deli krogov. Spirala hišice je lep primer zlatega rez po Fibonacciju, zato jo imenujejo zlata spirala. Po naravnih zakonih pa predstavlja regeneracijo, obnovo, prerojenje, ponovno življenje... spodbuja razvoj in rast.










Comments