Otroška posteljica Aliali


Projekt otroške posteljice Aliali je nekaj let ležal v predalu. Končno sem se odločila, da jo pokažem javnosti. Ogledate si jo lahko na razstavi Čar lesa 2012 v Cankarjevem domu od 14. do 20. maja 2012 in v Mestni hiši v Ljubljani, od 22. maja do 8. junija 2012.

Nosilec za visečo igračo ali nosilec za polico.

Posteljica, brez ene stranice, postavljena poleg zakonske postelje.
Posteljica ALIALI vas lahko spremlja celo življenje, medtem se kameleonsko prilagodi vašemu odraščanju in postane pisalna miza ALIALI. Kot posteljica udobno služi novorojenčku, kasneje malčku, ki v njej lahko spi ali pa jo uporablja za stajico. Ko je posteljica premajhna za spanje (dimenzije 120 x 60 cm) se lahko spremeni v mizico s primerno višino za vašega otroka (od višine 40 do višine 76 cm) in kasneje v pisalno mizo za študenta, še kasneje za mizo, ki jo kot odrasla oseba občasno uporabljate za preverjanje elektronske pošte, brskanje po spletu in urejanje domačih financ. 

Otroška pisalna miza ima možnost nastvitve višine od 40 cm do 70 cm, tudi pod naklonom.
Pisalna površina omogoča naklon, kar je primerno za razne risarske dejavnosti. Letev, ki je vdelana v pisalno površino, nam preprečuje zdrs listov in pisal, hkrati pa zakriva  izreza, ki omogočata  manipuliranje s posteljnim dnom ali pisalno površino. 
Letev, ki preprečuje zdrs pisal ali listov pri naklonu pisalne površine.
Pisalna miza ob steni s polico. Stranica posteljice je obešena na steno.
Zgoraj: Prostostoječa pisalna miza.
Detajl nosilca police.
Pisalna miza za odraslo osebo (v=70 ali 76 cm).

Dodatni element je polica, ki jo namestimo na stranico posteljice, to pa pritrdimo na steno nad mizo. Odvečna stranica posteljice postane stenska obloga in hkrati nosilec za polico. 

Prikaz namestitve ključkov, ki nosijo posteljno dno ali pisalno površino.
Izvrtine za namestitev ključkov ponujajo različne višine postelje in mize, glede na otrokovo potrebo ali potrebo odraslega. višine in ostale dimenzije so v skladu z ISO standardi za posteljico ali pisalno mizo.

Posteljne stranice so narejene iz brezove vezane plošče, ki so furnirane s hrastovim furnirjem. Stebrički ali noge posteljice ter vsi nosilci pa iz masivnega hrastovega lesa. Za sestavljanje je potrebnih samo 8 vijakov.  Površinsko je les zaščitem z biološkim oljem in voskom.

Comments

  1. Waw super zgleda. Kaj pa cene?

    ReplyDelete
  2. Hvala! Cena se še ni v celoti formirana, cca 800 €. Imam pa za odprodajo eksponat, ki je na razstavi, -30%.

    ReplyDelete
  3. Barbara, čudovita je! Bravo :)

    Lp, Ana

    ReplyDelete

Post a Comment